Power to the pieper

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg…. Onze aardappel zo lekker gewoon. Dit filmpje wil ik dan ook graag even laten zien…  (nee, ik sponsor niet, ik vind m gewoon leuk)

Een oude man vertelde mij:

“Als moeder de vrouw onze piepers schilde, dan werden de beginnende worteltjes, dik weg-geschild, en niet weggegooid. Neeee die gingen de tuin in, en dat werden dan beste aardappels. Wij aten de pieper en pootten de schillen”.

Nou als dat niet duurzaam is… Vroeger was zo gek nog niet… en ze hadden dus een tuintje…!

Afgelopen jaar heb ik ook wat aardappels in een zelfgebouwde bak geteeld. De opbrengst was niet groot, wel lekker. De aardappels bij de boer zijn over het algemeen niet duur, dus dit jaar ga ik een zoete pieper proberen die over het algemeen minder vaak in de supermarkt ligt en best prijzig is. Tuinieren mag natuurlijk ook wat financieel voordeel opleveren.

IMG_20150217_123723

16-02-2015

Gewoon een experiment op internet gezien, leuk om eens te proberen lijkt mij. Daar staan ze dan, met de kont in het water…, hoop ik misschien heb ik ze ondersteboven gehangen. Als de wortels aan de bovenkant beginnen te groeien, dan staan ze verkeerd om denk ik. (lol)

Rechts is de zoete aardappel van de lidl, links een zoete aardappel van de toko.

De lidl aardappel is licht oranje achtig aan de binnenkant en heeft een heel klein vleugje wortelsmaak. De toko aardappel, is wit van binnen, de smaak kan ik niet echt omschrijven, de structuur is minder aardappel achtig het is iets compacter.

De appeltjes, pompoenen, en bakbananen geven kleur aan de foto…. De aardappels zijn naar de versterkbank verhuisd. Mochten er geen plantjes op de aardappel gaan groeien, kan het natuurlijk ook zijn dat ze een chemische douche hebben gekregen. Er stond nergens dat ze biologisch zijn, dus dat is afwachten.

Een update volgt:

  • Als de aardappels worteltjes krijgen.
  • Als er plantjes op komen… (dat is de bedoeling).
  • Als ze beschimmelen of rotten.

 

 ben benieuwd…

follow us in feedly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *