Duurzaam zuinige oplossing voor de zaailingen.

Nog steeds veel op de vensterbank…. het lente weer wil maar niet komen. Ik heb meer plantjes dan potjes. Dat vraagt om een creatieve oplossing, en natuurlijk wel goedkoop, of liever gratis!

Het hoeft er niet heel mooi uit te zien, tenslotte is het maar tijdelijk. Voor je het weet ben je al weer aan het verspenen. De vlaggetjes die ik nog had liggen zijn feestelijk, maar helaas ook snel onleesbaar.

IMG_20150305_132340

 

W.c. rolletjes, geen vernieuwend idee, maar wel goedkoop en praktisch.

IMG_20150305_141345

 

Champions doosje, super praktisch.  Zaailingen …..In de koelkast???? Ja in de koelkast deze twee moesten nog een koude periode door.

IMG_20150322_132841

Ook de bakjes van supermarktvlees (zie het rode potje) zijn prima te gebruiken om meerdere potjes in te zetten zodat je raamkozijn droog blijft bij het water geven.

IMG_20150322_150225

Plantenstekers zelf maken. Hier van plastic reststukjes wand schrootjes. Koste me wel 50 cent voor een nieuw schaartje. Het schaartje was al twintig jaar oud, en vond dit duidelijk een te zware klus voor zijn leeftijd.

IMG_20150323_212638

 

Bij veel tuincentra mag je de  gebruikte planten tray gratis meenemen. Zo een tray kun je je potjes inzetten handig ipv allemaal losse schoteltjes.  In deze tray heb ik mijn pinda’s gestopt. Dit jaar een nieuwe poging, vorig jaar was ik te laat omdat de vogels mijn pinda’s steeds weer wisten te vinden. Of omdat de pinda’s gingen schimmelen. Toen ik eindelijk een pinda plantje had staan in mijn moestuin, was het seizoen ten einde, en werd het te koud om nog te gaan bloeien. Nieuw jaar, nieuwe kans!

IMG_20150404_212930

Omdat mijn potjes op waren moest ik dus iets anders verzinnen. Ik heb hier de potten van koffiemelk poeder doorgezaagd, en van gaatjes in de bodem voorzien.

IMG_20150404_213033

 

Er zijn vast nog veel meer goedkope creatieve oplossingen….

follow us in feedly

4 gedachten over “Duurzaam zuinige oplossing voor de zaailingen.

 1. sunny mama

  Wat een creatieve en inspirerende ideeën! Lijkt me ontzettend leuk om zo’n moestuintje te hebben. Smaken de groenten en kruiden uit je moestuin ook echt lekkerder dan die uit de supermarkt? Ik denk het haast wel!

  Reageren
  1. aryne Bericht auteur

   Het ingrediënt “liefde” waarmee je de moesjes vertroeteld, en dat je bij het klaarmaken toevoegt…. dat maakt het verschil! Maar eerlijk…, ja ik proef wel verschil.

   Reageren
   1. Cammie

    Yes! If we realize how much power we actually have, there is so much to do and enjoy. And yes, a lot of things need to be let go of. And meaotdtiin is truly wonderful.

    Reageren
   2. wow gold hack for mac

    help.. i cannot get rid of the new beta version which I do not like, and cannot find any references in help.. Feel totally frustrated with it, do not like what has happened to my youtube.. can you help me.. n10ding

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *