bevolkins-onderzoek borstkanker… 2.biopt uit mijn borst!

 

App moet ik naar de dokter logo3 december 2014  …. klote wekker! Auw auw! de zoveelste alles doet pijn dag, dient zich aan. Heel langzaam, heel voorzichtig begin ik aan de dag. Gisteren visite gehad, misschien te lang gezeten? Koffie peuk, hartpilletje…. Ogen die nog niet wakker zijn, maken face book onleesbaar. Nog een koffie, en nog een peuk. De klok loopt door. Chaos (mijn hond) ligt nog te snurken, ze kent mijn alles doet pijn ritme, en draait zich nog eens lekker om.

Het is al bijna 11 uur, als ik eindelijk heb besloten te gaan aankleden. Mijn telefoon gaat… onbekend nummer. Goedemorgen met Aryne. U spreekt met de assistente van uw huisarts. Zou U over drie kwartier even bij ons langs kunnen komen, voor een gesprekje met de huisarts? Het gaat over heb bevolkingsonderzoek waar U laatst bent geweest.

Pfff over drie kwartier, eh door mijn hoofd flitst, aankleden, hond uitlaten, fietsen………. Sorry dat gaat mij echt niet lukken. Maar het is erg belangrijk, valt de assistente mij in de reden. Op uw mammografie is iets  gezien waarover de dokter met U wil spreken. Ik leg haar uit dat mijn lijf dat niet kan vandaag. Kan het ook telefonisch vraag ik aan de assistente, Ik denk niet dat de uitslag veranderd over de telefoon toch? Dat moet ik wel even met de dokter overleggen, sprak de assistente.

Niet veel later werd ik gebeld door de huisarts. In Uw linkerborst zit iets in het (klier)weefsel, dat nader onderzocht moet worden. De assistente gaat je straks nog een keer bellen. Wij maken een afspraak voor jou in het ziekenhuis, waarschijnlijk nog deze week. Sterkte met je rug. Weer even later… De assistente wij hebben voor U een afspraak gemaakt op 5 december, op de mama poli.

Pas als ik uiteindelijk met de hond buiten loop, begin ik te beseffen dat er dus iets gezien is op de mammografie, en dat ik overmorgen een afspraak heb op de mama poli. Anderhalve dag alles gelezen opgezocht, en nog eens gelezen…. Daar zat ik terwijl Nederland zijn kadootjes uitpakt, en surprice’s achterop de fiets vast bind. In een wachtkamer met een gillend kind, en een stel kakelende vrouwen…  Er worden nieuwe foto’s gemaakt, hoppa pletten maar, dit keer toch wel wat pijnlijk. Ik mag al mijn foto’s zien, en de vrouwen zijn echt heel erg aardig! Voor een nog wat beter beeld, mag ik naar de volgende ronde…. We gaan een echo maken? Dat “we” lijkt me niet, denk dat alleen mijn tieten in de gel gesmeerd worden. En door naar de derde ronde      …. een gesprekje.

‘ Wat wij hebben gezien… ‘ (ik zag t ook op de foto) willen we graag verder onderzoeken, we willen weefselonderzoek doen. Dat betekend dus een biopt, onder plaatselijke verdoving een stukje weefsel uit uw borst halen. Helaas hebben wij maar één zo een apparaat, dus vandaag gaat niet meer lukken. Dat wordt over twee dagen…….

Ik kan een waanzinnig goed stukje hier gaan schrijven, maar ik heb gekozen voor een filmpje. (misschien als je nog moet eten, kun je het beter overslaan)

 

De biopt is nu uit mijn borst, en ik heb een souvenir gekregen. Een stukje titanium wat ze zelf een vlindertje of bij noemen, zit nu in mijn borst. Mocht er nog een operatie nodig zijn dan weten ze waar ze moeten zijn. mijn vlinderclipje borst De uitslag hopen ze 17 december te kunnen geven. Er staat dan dus weer een afspraak gepland voor mij.

De komende dagen even geen dingen tillen, beetje rustig aan doen. Tijd om te googlen dus. Kalkspatjes zo noemen ze wat op de foto te zien was. Een stukje kalk wordt nu onderzocht… Kan natuurlijk ook DCIS zijn. Spannende dagen, gedachtenkronkels, eindelijk 17 december.

Mijn uitslag…….. het was een stukje kalk, niks meer en niks minder.  Ik voel me opgelucht, en ook vreemd. Ik had me voorbereid op een slecht nieuws gesprek… Ik kan het gewoon bijna niet geloven, dat ik goed nieuws heb gekregen, ben bijna bang voor een addertje onder het gras. Maar er is geen addertje, ik ga vanavond uit eten mijn mijn mmvdw!*

*(mmvdw=mooiste man van de wereld… ofwel mijn steun en toeverlaat… ofwel mijn partner!)

follow us in feedly

3 gedachten over “bevolkins-onderzoek borstkanker… 2.biopt uit mijn borst!

 1. Parel

  Zo herkenbaar als ik dit lees, heb net hetzelfde voor, en krijg de uitslag ook de 17de december mee. Wat leuk om te lezen dat het nog positief kan uitdraaien. Dit geeft me hoop in deze afwachtende, bange periode. Groetjes.

  Reageren
  1. aryne Bericht auteur

   Lieve Parel dank je voor je berichtje, het worden nog zeven erg lange lastige dagen.
   Dagen van verwarring spanning twijfels, en hoop….
   Lucht je hart zo hier en daar, dat geeft je wat lucht.
   Ik duim voor een positieve uitslag

   Reageren
 2. Tangela

  Amedar Con0nltiug&#823s;I do consider all the concepts you’ve presented on your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are too quick for newbies. Could you please lengthen them a little from next time? Thanks for the post….

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *