11-14 mei… jaaah de ijsheiligen zijn voorbij!

Ruim voor de ijsheiligen begon ik met mijn budget moestuin.
Oude volkswijsheid zegt dat je pas gaat zaaien en/of plantjes zetten in de moestuin na ijsheiligen. Belangrijke reden is dat er voor die datum kans is op vorst.
Inderdaad heeft het pas nog gehageld en was er lichte vorst aan de grond, maar mijn hartverwarmende gesprekken met mijn moesjes hebben ze er door heen gesleept.

Serieus ik ben super trots op mijn tuin. Kijk hoe lief ze boven de grond uit komen gluren …
Elke regendruppel, elke zonnestraal doet ze groeien en stralen.
De natuur is echt prachtig!

Ik krijg ook nog hulp in mijn moestuin, van de bijen dus een speciaal struikje voor de bijen die ik al jaren geleden had eigenlijk. Gewoon een stek uit de gemeente tuin. Moet wel een budget tuin blijven natuurlijk.
Het bijen hotel wordt behoorlijk druk bezocht ! Omdat de bijen niet stil willen zitten, ze zijn nogal camera schuw, dit keer een filmpje ipv een foto.


Mijn (ex) buurmeisje heeft een net iets andere telefoon dan ik…. haar toestel zegt klik-klik-klik-klik-klik-klik… en één van die kliks leverde toch maar mooi een foto op van een bij… die niet stil bleef zitten…


Kreeg vandaag van een buurvrouw nog twee “roma tomaatenplantjes” in ruil voor een oud ijzer bed. Ik zeg top ruil. Helemaal in het budget thema!

Dat wordt flink sproeien, als het zonnetje is vertrokken vanavond.

follow us in feedly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *